Огромната инвестиция  в машините за гласуване не оправда изчистването на

...
Огромната инвестиция  в машините за гласуване не оправда изчистването на
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Огромната инвестиция в машините не оправда изчистването на избирателния процес

„ Огромната инвестиция  в машините за гласоподаване не оправда изчистването на изборния развой. Неговото облекчение от софтуерна позиция не се състоя “. Това разяснява в предаването „ Твоят ден ” по Nova News политологът Цветанка Андреева. „ Говореше се, че машините ще спрат купения и следен вот  - нещо, което не е по този начин “, добави тя.

„ Крайно време е ЦИК да се трансформира в организация от експерти, които да наблюдават изборите. При всеки идващ избор да бъде усъвършенствана работата. Професионалната изборна администрация е значима ”, добави Андреева.

По думите ѝ огромният брой негласуващи е проблем на политическата система. „ Това би трябвало да разсъни политиците. Оспорването на тяхната легитимност идва от ниския % участващи в изборите, които образуват институциите. Партиите би трябвало да помислят по какъв начин да обновяват елитите си ”, добави тя.

Според политолога Христо Панчугов за следващ път има смяна в софтуера на машините за гласоподаване. „ Институциите са в непрекъсната изненада. Окопали са се в посредствеността ”, добави Панчугов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР